Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. 78 Yaşındaki Büyükanneye Çalıntı Kamyon Yanlışlıkla Bulundu, 119 Milyon TL Tazminat!

78 Yaşındaki Büyükanneye Çalıntı Kamyon Yanlışlıkla Bulundu, 119 Milyon TL Tazminat!

Haberler Z Haberler Z -
0

SWAT Ekibinin Yanlışlıkla Bastığı Evde 78 Yaşındaki Kadına Büyük Tazminat

ABD’de yaşayan 78 yaşındaki büyükanne Ruby Johnson, polisin çalıntı bir kamyonu bulmak için kullandığı iPhone uygulaması sebebiyle evinin SWAT timi tarafından aranmasının ardından 119 milyon TL (3,76 milyon dolar) tazminat kazandı.

Duyduğu Ses Üzerine Şoke Olan Büyükanne

Ocak 2022’de Johnson, megafondan elleri yukarıda evden çıkmasını talep eden bir ses duyunca duştan yeni çıkmıştı. Bornoz giymiş emekli posta işçisi, ön kapıyı açtığında ön bahçesine park etmiş zırhlı araç ve polislerle karşılaştı.

Yanlışlıkla Adres Gösteren Uygulama

Polis, iPhone’daki uygulamayı kullanarak Johnson’ın evine geldi ancak uygulamanın yanlış gösterdiği ortaya çıktı. Ev arandı ancak suç kanıtı bulunamadı. Johnson, “fiziksel ve duygusal zarara” uğradığını belirterek polislere dava açtı.

Polis Memurlarına Cezai Tazminat Kararı

Jüri, Dedektif Gary Staab ve Çavuş Gregory Buschy aleyhine karar verdi. Staab’ın uygulamanın kesin olmadığını belirtmediği iddia edildi. Johnson’a 1,26 milyon dolar tazminat ve 2,5 milyon dolar cezai tazminat ödenmesine karar verildi.

2020 Hükmü Uyarınca Açılan Dava

Colorado’da 2020’de kabul edilen bir hükme göre, eyalet anayasasını ihlal eden polislere karşı dava açma hakkı tanınıyor. Johnson’ın davası da bu hükme dayanarak açıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir