Haberler Z © 2025 Tüm hakları saklıdır.

Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gazze Şeridi’nde İsrail Tarafından Dayatılan Açlık Krizi Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde İsrail Tarafından Dayatılan Açlık Krizi Devam Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in Cibaliya bölgesi başta olmak üzere Gazze’deki Filistin halkına dayattığı açlık krizine dikkat çekti.

İsrail’in İnsani Yardımları Engellediği İfadelerle Açıklandı

Gazze Şeridi’ndeki halkın yaşadığı dramatik duruma vurgu yapan açıklamada, Tel Aviv yönetiminin 7 Ekim 2023’ten bu yana bölgeye giriş yapan insani yardım konvoylarını engellediği belirtildi. Açıklamada, özellikle gıda ve bebek maması gibi temel ihtiyaçların bile engellendiği ve bu durumun sivil halka karşı bir silah olarak kullanıldığı ifade edildi.

Uluslararası Toplumun Sessizliğine Tepki

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin sınırlarını sıkı bir şekilde kapattığı ve böylece bölgenin tüm bölgelerini abluka altına aldığı vurgulanan açıklamada, uluslararası toplumun ve dünya ülkelerinin yaşanan bu insani krize sessiz kaldığına dikkat çekildi. Açıklamada, İsrail’in Gazze’deki açlık felaketinin binlerce can kaybına yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

İsrail’in Saldırılarının İnsanlık Suçu Olduğu Belirtildi

Açıklamada, İsrail’in sivillere karşı işlediği suçların altı çizilerek, özellikle kadın ve çocuklardan oluşan sivil halka karşı etnik temizlik uyguladığı vurgulandı. Gazze’de yaşanan acıların tüm dünya ülkeleri tarafından kınanması ve tepki gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

Bu süreçte yaklaşık 42 bin 718 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bin 282 kişinin yaralandığı ve binlerce insanın enkaz altında kaldığı bilgisi de paylaşıldı. Sivil altyapının hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının vurulduğu belirtilen açıklamada, Gazze’deki dramın devam ettiği vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir