Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Jeopolitik Gerilim, Petrol Fiyatlarını Artırmaya Devam Ediyor

Jeopolitik Gerilim, Petrol Fiyatlarını Artırmaya Devam Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Orta Doğu ve Rusya’dan Gelen Endişeler

Petrol fiyatları, jeopolitik gerilimler nedeniyle artmaya devam ediyor. Son 5 ayın en yüksek seviyelerine ulaşan petrol fiyatlarında, Orta Doğu ve Rusya petrolüne ilişkin endişeler etkili olmaya devam ediyor.

Orta Doğu’daki Arz Kesintisi Endişeleri

İran’ın, Şam’daki büyükelçiliğine yapılan saldırıların ardından, Orta Doğu’da arz kesintisi endişeleri artıyor. Bu durum, küresel petrol rezervlerinin bulunduğu bölgede arzın azalabileceği endişelerine yol açıyor.

Rusya’daki Saldırıların Etkisi

Rusya’da petrol rafinerilerine yönelik saldırılar sonrasında, bazı rafinerilerde üretimin kısmen durduğu biliniyor. Rusya’nın küresel arzın yaklaşık yüzde 8’ini oluşturan ham petrol ve rafine ürünlerindeki üretim kapasitesinin düşebileceği endişesi, fiyatları desteklemeye devam ediyor.

OPEC ve OPEC+ Kararları

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ grubu, gerçekleştirdikleri toplantıda mevcut üretim politikasında değişiklik yapılması yönünde tavsiyede bulunmadı. Bu durum, piyasalarda sıkı arz görünümüne yol açarak fiyatların yukarı yönlü hareket etmesini destekledi.

Brent Petrol Fiyatları

Brent petrolde teknik olarak 90,14 ile 91,45 dolar aralığının direnç, 88,83 ile 87,52 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak takip ediliyor. Jeopolitik gelişmeler, fiyatlarda dalgalanmaya neden olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir