Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Mozambik’te Artan Terör Saldırıları: Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Mozambik’te Artan Terör Saldırıları: Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Haberler Z Haberler Z -
0

Nampula Bölgesi’nde 72 Çocuk Kaçırıldı

Lusa ajansının haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Nampula Bölgesi yetkililerinden Albertina Ussene, silahlı gruplar tarafından yapılan saldırılarda artış olduğunu belirtti. Ussene, son saldırılarda 72 çocuğun kaçırıldığını ve bunlardan 29’unun kurtarılarak ailelerine kavuştuğunu açıkladı.

Cabo Delgado Bölgesinde Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Mozambik’in Cabo Delgado bölgesinde terör örgütü Ensar’us Sunna’nın sivillere yönelik saldırıları sonucunda 2017’den bu yana 4 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Ayrıca yüz binlerce kişi de yerinden oldu. Bölgede son aylarda artan saldırılar nedeniyle çoğunluğu kadın ve çocuk olan yaklaşık 100 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fransız Enerji Şirketi Total’in Durumu

Cabo Delgado’da doğal gaz ve değerli madenlerin bulunduğu bölgede Fransız enerji şirketi Total, sıvılaştırılmış doğal gaz tesisi inşa ediyordu. Ancak güvenlik sorunları nedeniyle çalışmalarını durduran şirket, operasyonlara güvenlik sağlandığında devam edeceğini duyurdu.

Yabancı Paralı Askerler ve SADC Misyonu

Ensar’us Sunna örgütünün stratejik noktaları ele geçirmesinin ardından bölgede yabancı paralı askerler ve Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) misyonu terörle mücadeleye başladı. SADC misyonunda Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lesotho, Malavi, Güney Afrika, Tanzanya, Zambiya ve Ruanda’dan yüzlerce asker görev yapıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir