Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Bakanlık, Öğrenciler İçin Özgün Ara Tatil Etkinlik Kitapları Hazırladı

Bakanlık, Öğrenciler İçin Özgün Ara Tatil Etkinlik Kitapları Hazırladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Bakanlık, Ara Tatilde Öğrencilerin Gelişimine Destek Olacak Etkinlikler Sunuyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 6-14 Nisan arasındaki ara tatilde çocukların okul ile ev arasındaki devamlılığını desteklemek amacıyla özgün etkinliklerden oluşan bir etkinlik kitabı hazırlandı.

Özgün Etkinlikler İle Öğrencilerin Gelişimine Katkı Sağlanacak

Kitapta yer alan etkinlikler arasında çocukların aileleri ile doğada vakit geçirmesini sağlayan “Doğada Bir Gün”, ailece evde yapılacak etkinliklerin yer aldığı “Aile Zamanı” ve öğrendiklerini pekiştirmesi için “Günün Etkinliği” başlıkları bulunuyor.

İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin Farklı Kitaplar Hazırlandı

İlkokul öğrencileri için hazırlanan “7’den 70’e İlkokul Ara Tatil Etkinlik Kitabı”nda Ramazan Bayramı ile ilgili değerlere vurgu yapılarak çeşitli öğretici ve eğlendirici etkinlikler sunuluyor. Ortaokul öğrencileri için ise derslere yönelik etkinlikler ve deneyler içeren kitap hazırlandı.

EBA İçeriklerine Yönlendirmeler ve Dijital Oyun Bağlantıları

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitaplarda EBA’da bulunan içeriklere yönlendirmeler yapılarak dijital oyun bağlantılarına da yer verildi. Bu sayede öğrenciler dijital ortamda da etkinliklere katılabilecekler.

Ramazan Bayramı’na Özel Milli ve Manevi Değerler

Ara tatil sürecinin Ramazan Bayramı’nı da kapsaması nedeniyle arife gününden başlayarak milli ve manevi değerlere önem veren bir süreç tasarlandı. Öğrenciler, bu süreçte değerler eğitimine de katkı sağlayacak etkinliklerle buluşacaklar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir