Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. LGS 2024 Sınav Tarihi ve Detayları Belli Oldu

LGS 2024 Sınav Tarihi ve Detayları Belli Oldu

Haberler Z Haberler Z -
0

LGS Sınav Tarihi Belli Oldu: 2 Haziran Pazar

Ortaöğretimden liseye geçiş yapacak öğrencilerin heyecanla beklediği LGS 2024 sınavı için tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, 2 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın öğrencilerin bayram öncesinde sınav stresinden kurtulmalarını ve tatil planlarını daha rahat yapmalarını amaçladıklarını belirtti.

LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrencilerin sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Sınavda Dikkat Edilmesi Gerekenler

LGS sınavında yanlış cevapların üçte biri doğru cevaplarından düşülecek. Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan birinci oturumda öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

LGS sınavında, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme ve benzeri becerileri ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Bu sınavda her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve öğrencilerin başarıları bu doğrultuda değerlendirilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir