Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enflasyon ve Emeklilik Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enflasyon ve Emeklilik Açıklamaları

Haberler Z Haberler Z -
0

Erdoğan: “Enflasyonla Boğuşuyoruz, Alım Gücü Düşüşüne Karşı Adımlar Atıyoruz”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde yaptığı açıklamalarda enflasyon ve emekli aylıklarıyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Enflasyon ve Hayat Pahalılığıyla Mücadele

Erdoğan, konuşmasında “Can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz” ifadesini kullanarak ekonomik zorluklara dikkat çekti. Ayrıca, enflasyonun alım gücündeki düşüşe neden olduğunu belirtti.

Emeklilere Yapılan Ödemeler

Erdoğan, emeklilere yönelik yapılan destekleri de vurgulayarak, “Tüm emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerin ve çalışanların maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerin ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik” dedi. Ayrıca, banka promosyon ödemelerinin 8 ila 12 bin lira arasına yükseltildiğini açıkladı.

Gelecek İçin Beklentiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısında düşmesiyle ekonomik durumun rahatlayacağını belirtti. Önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir