Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Fed Tutanaklarına Göre Faiz Kararı ve Ekonomik Görünüm

Fed Tutanaklarına Göre Faiz Kararı ve Ekonomik Görünüm

Haberler Z Haberler Z -
0

Fed, Faiz Oranını Sabit Tutma Kararını Açıkladı

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 19-20 Mart toplantısına ilişkin yayımlanan tutanaklara göre, politika faizinde değişikliğe gidilmeden yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutuldu. Bu karar, 23 yılın en yüksek seviyesini korudu.

Belirsizlikler Ele Alındı

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri ele aldığı ve genel olarak yüksek enflasyonun kalıcılığı konusundaki belirsizliklere dikkat çekildiği belirtildi. Bazı yetkililerin jeopolitik gerilimler ve enerji fiyatlarındaki artışın enflasyonu yukarı çekebilecek riskler olduğunu vurguladığı ifade edildi.

Politika Faizi ve Ekonomik Aktivite

Tutanaklarda, iş gücü piyasasındaki sıkı koşulların devam ettiği ancak arz ve talebin daha iyi dengelendiği vurgulanırken, tüm Fed yetkililerinin mevcut ekonomik koşullar göz önüne 1xbet türkiye alındığında faiz oranını sabit tutma kararı aldığı kaydedildi. Ayrıca, politika faizinin muhtemelen sıkılaşma döngüsünde zirvede olduğu ve ekonominin beklendiği gibi seyretmesi durumunda para politikasını daha az kısıtlayıcı bir duruşa taşımanın uygun olabileceği belirtildi.

Enflasyon ve Para Politikası

Yetkililerin enflasyondaki artışları istatistiksel sapmalar olarak göz ardı etmemesi gerektiğine vurgu yapılan tutanaklarda, faiz oranlarının enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye düşmesine güven kazanana kadar düşürülmemesi gerektiği ifade edildi. Fed’in gelecek toplantısı ise 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir