Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda Türkiye’nin yatırım olanaklarını anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda Türkiye’nin yatırım olanaklarını anlattı

Haberler Z Haberler Z -
0

Türkiye’nin Yatırım ve İş Fırsatları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nun açılışında, katılımın yüksek olduğunu ve iş insanlarının Türkiye ile Suudi Arabistan’ın doğal ortaklığına inanarak burada bulunduğunu belirtti.

Turizm ve İnşaat Sektörü

Şimşek, Türkiye’nin turizm sektöründe büyük bir başarı hikayesine sahip olduğunu ve Suudi Arabistan’a bu alanda yardımcı olabileceklerini söyledi. Ayrıca inşaat sektöründe Türkiye’nin büyük bir küresel oyuncu olduğunu ve Suudi Arabistan ile ortak iş yapabileceklerini vurguladı.

Havacılık ve Savunma Sanayii

Şimşek, sunumunda Türkiye’nin geçtiğimiz 20 yılda havacılık ve savunma sektöründe yaşadığı gelişmeleri ve bu sektörlerde sağlanan ilerlemeleri anlattı. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın üçüncü ülkelerde birlikte çalışabileceğine işaret etti ve Suudi Arabistan’ın savunma sanayisini yerelleştirmek istediği bilgisini verdi. Türkiye’nin bu alanda işbirliği yapmaya açık olduğunu belirtti.

Türkiye Ekonomisi ve Orta Vadeli Program

Şimşek, sunumunda Türkiye ekonomisi ve Orta Vadeli Program’a da değindi. Orta Vadeli Program’ın fiyat istikrarına ve tek basamaklı enflasyona ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Mali sağlığı düzelttiklerini ve yapısal reformlarla kazanımların sürdürülebilir olacağını ifade etti.

Cari Açık ve Büyüme

Şimşek, cari açığın azaltıldığını ve Türkiye’nin borçluluğunun diğer gelişmekte olan ülkelerden daha düşük olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye’nin büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ve yapısal reformların önemli olduğunu vurguladı.

Enflasyon ve Yatırımcı Güveni

Şimşek, enflasyonun azaldığını ve yatırımcı güveninin arttığını belirtti. Türkiye’deki ilerlemelerin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da görüldüğünü ve risk algısının iyileştiğini söyledi.

Türkiye’nin Diğer Yatırım Fırsatları

Şimşek, sunumunda Türkiye’nin yeşil enerji, altyapı, üst yapı ve dijitalleşme alanlarında büyük potansiyele sahip olduğunu ve Suudi Arabistan ile bu alanlarda ortak çalışmalar yapabileceklerini belirtti. Yenilenebilir enerji yatırımlarının da önemli bir hedef olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir