Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Destekleri Genişletiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Destekleri Genişletiyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Finansal Araç ve Piyasaları Desteklemeye Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli destek paketleri ve kefalet imkanları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) ile 25 milyar liralık kefalet destek paketi için protokol imzalandı ve çeşitli sektörlere yönelik destek paketleri uygulamaya alındı.

Destek Paketleri ve Kefalet İmkanları Genişletildi

Geçen yıl, İşletme Giderleri, Yatırım-Proje Finansmanı, İmalat Sanayi, Depremler İşletme ve Yatırım Giderleri, KOBİ Destekleri, Döviz Kazandırıcı Faaliyetler, Girişimcilik, Kadın Girişimciler, Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği, Teknoloji, Eğitim, Konut İnşaatı gibi çeşitli destek paketleri uygulamaya alındı. Toplamda 320 milyar liralık kefalet imkanı sağlandı.

Kredi Garanti Fonu Süresi Uzatıldı

Geçen yıl sonu itibarıyla kullanımı biten Kredi Garanti Fonu, İşletme Giderleri, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ve İGE destek paketlerinin süresi de bu yılın sonuna kadar uzatıldı. Ayrıca, 2023 yılı itibarıyla mudilere 59,5 milyar liralık destek aktarıldı.

Yeni Finansal Ürünler Uygulamaya Alındı

Finansal istikrara katkı sağlamak amacıyla “Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları” ürünü Aralık 2021’den itibaren uygulamaya alındı. Bunun yanı sıra, gerçek kişilerin konut finansmanı taksit ödemelerini kolaylaştırmak için Yeni Konut Finansman Programı’yla 186 milyon lira Hazine katkısı sağlandı ve bu destek 2024, 2025 ve 2026 yıllarında da devam edecek.

Bireysel Katılım Sermayesi (BKS) Destekleri

Bireysel Katılım Sermayesi (BKS) kapsamında geçen yıl 7 melek yatırım ağı sisteme akredite edilirken, 158 yatırımcıya BKS lisansı verildi ve toplamda 5,19 milyon lira yatırım değerine sahip 4 yatırım onaylandı.

Genel olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı bu desteklerle işletmelere finansal güç kazandırılarak ekonomik büyüme ve istihdam artışı hedeflenmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir