Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İran’ın İsrail’e Yaptığı Saldırı 1,35 Milyar Dolarlık Maliyete Yol Açtı

İran’ın İsrail’e Yaptığı Saldırı 1,35 Milyar Dolarlık Maliyete Yol Açtı

Haberler Z Haberler Z -
0

İsrail Ekonomisine Ağır Maliyet: 1,35 Milyar Dolar

İsrail medyası tarafından yapılan bir haberde, İran’ın insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırının İsrail ekonomisine tam 1,35 milyar dolarlık bir maliyete sebep olduğu belirtildi.

İsrail’in Savunma Maliyeti: 4-5 Milyar Şekel

Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail’in dün geceki savunma maliyeti 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) arasında değişiyor. Ancak bu rakam sadece İran’a ait füzelerin engellenmesi için harcanan savunma maliyetini içeriyor.

İran’ın Saldırıları ve İsrail’in Karşılığı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin açıklamasına göre, İran’dan İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze atıldı. Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah, İran’ın İHA’larının düşürülmesi için harcanan maliyetin yanı sıra, füzelerin isabet ettiği yerlerdeki hasarın henüz hesaba katılmadığını belirtti.

İran-İsrail Gerilimi

İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısı sonrasında tırmanan gerilimde, İran’ın topraklarına yapılan saldırının misilleme sebebi olduğunu belirten İsrail, karşılık vereceğini açıklamıştı. Bu çerçevede Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını duyurmuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir