Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İstanbul’da Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi Kura Heyecanı Yaşandı

İstanbul’da Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi Kura Heyecanı Yaşandı

Haberler Z Haberler Z -
0

İstanbul’da Konut Sahibi Yapma Hedefi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da evi olmayanları konut sahibi yapmak amacıyla hayata geçirilen “Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi”nde kura heyecanı yaşandı. Proje kapsamında 461 bin 361 vatandaş başvuruda bulundu.

374 Bin 778 Kişi Kura İle Hak Sahibi Oldu

İlk iki etapta kura katılım şartlarını sağlayan 374 bin 778 kişi kura çekimine dahil edildi. Kadıköy 9. Noterliği huzurunda canlı yayınla gerçekleştirilen kura çekiminde 2 bin 894 asil ve 2 bin 894 yedek alıcı belirlendi.

Projenin Özellikleri

“Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık altyapısına sahip. Az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan projede, zemin+6 kat olacak şekilde planlama yapıldı. Proje, gençlere, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına kontenjan hakkı sunuyor.

Proje kapsamında 43 adet 1+1, 1851 adet 2+1 ve 1000 adet 3+1 dairenin yer aldığı belirtildi. Projede bölgesel parklar, meydanlar, etkinlik, spor, sosyal, kültürel yaşam alanları ile dini, eğitim ve sağlık tesislerinin yanı sıra yaya ve bisiklet yolları gibi detaylar düşünüldü.

Kura Sonuçları ve Bilgi

Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, projenin ilk iki etabını hak sahipleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Projeye ilişkin detaylı bilgi ve kura sonuçlarına “www.emlakkonut.com.tr” adresinden ulaşılabilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir