Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Kahramanmaraş’ta Savunma Sanayi Yatırımları Hız Kazanıyor

Kahramanmaraş’ta Savunma Sanayi Yatırımları Hız Kazanıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi Faaliyetlerine Devam Ediyor

6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından Türkoğlu ilçesinde kurulan TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi, uçak, insansız hava aracı ve helikopter parçaları üretimine devam ediyor.

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ Kuruldu

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) ile TUSAŞ arasında imzalanan “Ortak Girişim Sözleşmesi” sonucunda Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ kuruldu. 29 Şubat 2024’te başlayan ortaklık çağrısına 168 başvuru yapılarak 220 milyon dolarlık sermayeye ulaşıldı.

Kahramanmaraş, Savunma Sanayisinin Başkenti Olma Yolunda

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin en büyük savunma sanayi kenti yapma hedefinde olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bölge ekonomisinin canlandırılması amacıyla kurulan tesislerle Kahramanmaraş’ta önemli bir dönüşüm yaşanacak.

Yeni Tesis Kurulacak ve Üretim Gücü Artacak

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ tarafından uçak yapısalları üretimi için yeni bir tesis kurulacak. Kent, savunma sanayisi alanında üretim gücünü artırarak sivil havacılık ve milli savunma alanlarında önemli bir rol üstlenecek.

Kahramanmaraş, Tekstil ve Metal Sektöründen Savunma Sanayine Geçiş Yapacak

Buluntu, Kahramanmaraş’ın tekstil ve metal sektöründeki üretim gücünü savunma sanayinde de göstereceğini vurgulayarak, kentin savunma sanayisi alanında ilerleyerek Türkiye’nin savunma sanayi başkenti olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir