Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Kayseri Mobilya Sektöründe Önemli Bir Rol Oynuyor

Kayseri Mobilya Sektöründe Önemli Bir Rol Oynuyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Kayseri, Türkiye Mobilya Üretiminin Öncüsü

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kayseri, ülkede üretilen mobilyaların büyük bir bölümünü üretiyor. Türkiye’nin gözde markalarıyla tanınan şehir, her 2 sandalyeden birini, 10 kanepenin 7’sini, 4 bazanın birini, 4 oda takımının birini ve 2 yaylı yatağın birini üretiyor. Kentte faaliyet gösteren 20 büyük mobilya üreticisinin 11’i üretim yapmaktadır.

Kayseri Mobilya İhracatında Başarılı

KAYMOS Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arapoğlu, Kayseri’nin mobilya üretimiyle Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Kentin yılın ilk 10 ayında 700 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve bu rakamın yıl sonuna kadar daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Arapoğlu, gelecek yıl için hedeflerinin bu rakamı ikiye katlamak olduğunu söyledi.

Kayseri Mobilyası Dünya Geneline İhracat Yapıyor

Kayseri’nin mobilya ihracatında iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Arapoğlu, Irak, Almanya, ABD, Fransa, Libya, Birleşik Krallık, Suudi Arabistan, Hollanda gibi ülkelere yoğun bir şekilde ihracat yapıldığını belirtti. Toplamda 180 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ve hatta daha küçük ülkeler olan Mauritius, Demokratik Kongo ve Madagaskar gibi ülkelere bile ürünlerin satıldığını dile getirdi.

Sektörün Karşılaştığı Zorluklar

Enerji, ham madde ve kira fiyatlarındaki artışlar, işçi sıkıntısı gibi faktörlerin sektörün önemli sorunları arasında yer aldığını söyleyen Arapoğlu, yetenekli çalışan bulma konusunda da zorlandıklarını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir