Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Rosatom, Akkuyu NGS Güç Ünitesi İnşaatında Son Aşamaya Geçildiğini Açıkladı

Rosatom, Akkuyu NGS Güç Ünitesi İnşaatında Son Aşamaya Geçildiğini Açıkladı

Haberler Z Haberler Z -
0

NGS Güç Ünitesi İnşaatında Başlatma ve Ayarlama Çalışmaları

Şirketin açıklamasına göre, NGS güç ünitesi inşaatının son aşaması başlatma ve ayarlama çalışmalarını içeriyor. Bu aşama, santralin güvenilir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayarlama, kontrol ve test işlemlerini kapsıyor.

Rosatom Yöneticileri İnşaat Sahasını İnceledi

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev liderliğindeki Rosatom yöneticilerinden oluşan bir heyet, inşaat sahasını gezerek 1’inci ünitede bulunan nükleer ve türbin adası tesisleri ile Akkuyu NGS’nin kıyı hidroteknik yapılarını inceledi. İncelemelerin ardından Likhachev, projenin uygulanmasına ilişkin temel hususları Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ve diğer proje yöneticileriyle detaylı olarak ele aldı.

Akkuyu NGS 1. Ünitesinin Durumu

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 1’inci ünitede çalışmaların ilerleyişi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Nükleer ada alanında işler takvime uygun ilerliyor. Bu yıl bütün sistemler kontrol edilecek, hidrolik testler gerçekleştirilecek ve yakıt simülatörleri reaktöre yüklenecek. Akkuyu NGS 1’inci ünitesinin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz. Türk şirketlerinin de büyük bir profesyonellik ve başarılı mobilizasyonla projeye katkı sağladığını belirtmek isterim.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir