Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Rus Petrol Rafinerileri İHA Saldırılarıyla Zor Günler Yaşıyor

Rus Petrol Rafinerileri İHA Saldırılarıyla Zor Günler Yaşıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Kuibyshev Rafinerisi Üretimi Durdurdu

Rusya’nın Volga nehri kıyısındaki Samara kenti yakınındaki Kuibyshev petrol rafinerisi, Ukrayna’nın düzenlediği İHA saldırısının ardından tüm üretimini durdurdu. Bu durum, Rus petrol rafinerilerinin yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

Rus Akaryakıt Üretiminde Darboğaz

İHA saldırıları sonucunda Rusya’nın ham petrol rafine etme kapasitesinin %14’ü kullanılamaz hale geldi. Bu durum, ülkede akaryakıt üretiminde darboğaz oluşacağı endişelerini güçlendirdi. Rusya, akaryakıt ihracatını durdururken Belarus’tan yakıt ithalatını artırdı.

Ryazan Rafinerisinde Faaliyetler Yeniden Başladı

Ukrayna’nın İHA saldırılarına maruz kalan Kuibyshev’den daha büyük olan Ryazan petrol tesisinde faaliyetlerin yeniden başlaması, Rus petrol rafinerilerine bir nebze olsun nefes aldırdı. Kuibyshev rafinerisi, geçen yıl Rusya’nın 29. büyük petrol rafinerisiydi ve ülkenin petrol üretimine önemli katkı sağlıyordu.

Rusya’nın Üretim Tahminleri

Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, ülkenin 2024 üretim tahminlerinde değişiklik olmadığını ve günlük 5,5 milyon varil petrol üretiminin öngörüldüğünü belirtti. Bu açıklama, ülkenin petrol üretiminde istikrarlı bir seyir izlediğini gösteriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir