SAHA ODAK ile Deprem Felaketinden Sonra Yönlendirici Adımlar
SAHA İstanbul Genel Sekreteri Uça, SAHA İstanbul çatısı altındaki komiteler aracılığıyla, Orman Yangınları, Deprem ve Afetler Komitesi’nin (SAHA ODAK) geçen sene 6 Şubat’taki deprem felaketinden sonra kurulduğunu belirtti. Deprem sonrası savunma sanayisinde kullanılan teknolojik ürünlerin arama kurtarma çalışmalarında ve yardım faaliyetlerinde kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Saha EXPO ve Uluslararası İş Birlikleri
Uça, SAHA ODAK’ın faaliyete geçmesinden sonra AFAD’la iş birliğine gittiklerini ve Saha EXPO’nun önemine değindi. Saha EXPO’nun her geçen yıl büyüyerek düzenlendiğini ve 2022’de 90 bin metrekarelik alanda gerçekleştirileceğini aktardı. Fuarın uluslararası katılımcılarla geniş bir yelpazede gerçekleştiğine dikkat çekti.
SAHA İstanbul’un İhracat ve İstihdam Katkıları
Uça, Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatındaki artışı ve kilogram başına geliri artışıyla ilgili bilgiler verdi. Savunma sanayisindeki gelişmelerin Türkiye’ye önemli bir ihracat potansiyeli sağladığını belirtti. Ayrıca, savunma sanayisinin Türkiye’de 80 bin kişilik istihdam sağladığını ve bu alanda çalışan binlerce firmanın olduğunu açıkladı.
Gelecek Hedefler ve SAHA İstanbul’un Rolü
Uça, savunma sanayisindeki hedeflerin büyük olduğunu ve ihracatı 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, SAHA İstanbul’un sadece savunma sanayisi değil, aynı zamanda havacılık, sivil havacılık ve uzay konularında da faaliyet gösterdiğini belirtti.