Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı, Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Faaliyetleri Hızlandırıyor

Ticaret Bakanlığı, Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Faaliyetleri Hızlandırıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Türkiye’nin Coğrafi Avantajını Değerlendirmek İçin Yatırımlar Hız Kazanıyor

Bakanlık, küresel ticaretin hızlandığı ortamda Türkiye’nin coğrafi avantajını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla lojistik ve taşımacılık sektörüne odaklanıyor.

Lojistik Sektörüne Dair Önemli Rakamlar Açıklandı

Bakanlık açıklamasına göre, Türkiye’nin lojistik ve taşımacılık sektörü, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay almakta ve dünyada 11’inci sırada yer alıyor. Toplam hizmet ihracatının yüzde 40’ını oluşturan sektör, 40 milyar dolarlık ihracata sahip. Ülkenin lojistik performansı endeksindeki yükseliş de dikkat çekici.

Yatırımlar ve Destekler Artıyor

Bakanlık, lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik yatırımları hızlandırıyor. Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları Destekleme Projesi kapsamında birçok projeye destek verilirken, sektörde faaliyet gösteren firmaların markalaşma süreçleri destekleniyor.

2023 yılında sektöre yaklaşık 395 milyon TL destek sağlanmış olup, sektör 40 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirmiştir.

Gelecek İçin Yeni Destek Paketleri Yolda

Bakanlık, lojistik ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaları desteklemek adına yeni destek paketlerini devreye sokmuş ve sektördeki paydaşlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmeye kararlı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir