Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Xiaomi’nin SU7 Spor Elektrikli Aracı İçin 100 Binden Fazla Sipariş Aldı!

Xiaomi’nin SU7 Spor Elektrikli Aracı İçin 100 Binden Fazla Sipariş Aldı!

Haberler Z Haberler Z -
0

Xiaomi, SU7 İçin 100 Binden Fazla Sipariş Aldı!

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, SU7 isimli spor elektrikli aracı için 100 binden fazla sipariş aldığını duyurdu. Şirket, ilk teslimatlara başladı.

İlk Teslimatlara Başlandı

Xiaomi, geçen hafta tanıttığı SU7 isimli aracın ana modeli için 30 bin doların altında bir fiyat belirlemişti. Şirket, aracı şimdilik sadece Çin’de satışa sunmayı planlıyor.

Lei Jun: “Akıllı Araçlarda Gerçek Devrim Başladı”

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, ilk teslimatlar için düzenlenen törende “Xiaomi’nin aracı resmi olarak ilk kez sahneye çıkıyor, akıllı araçlarda gerçek devrim resmi olarak başladı ve Çin de Tesla gibi iyi bir şirket yaratacaktır” dedi.

İlk Teslimatlar Yaklaşık 5 Bin Araçtan Yapılacak

İlk teslimatlar Xiaomi’nin halihazırda üretmiş olduğu 5 bin araçtan gerçekleştirilecek. “Kurucu Sürümü” olarak adlandırılan bu gruptaki araçlar, ek aksesuarlarla satın alan ilk müşterilere sunulacak.

Yoğun Talep Xiaomi’nin Hisse Değerlerini Artırdı

Xiaomi’nin SU7 modeli yoğun ilgi görürken, şirketin hisse değerleri dün yüzde 16 oranında yükseldi. Analistler, bu yıl Xiaomi’nin her bir araç için yaklaşık 10 bin dolar zarar edeceğini öngörmesine rağmen, SU7’nin beklentileri aştığını belirtiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir