Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cinsel İstismar Davası

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cinsel İstismar Davası

Haberler Z Haberler Z -
0

Ender Saraç Avukatlarıyla Duruşmaya Katıldı

Sanık Ender Saraç, avukatlarıyla birlikte İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Anne Benan Saraç da duruşmada hazır bulundu. Mağdur çocuk M.S. ise duruşma esnasında pedagog eşliğinde ayrı bir odada bekletildi.

Anne Benan Saraç’ın İfadesi

Anne Benan Saraç, cinsel istismar olayına tanık olmadığını belirterek, “Çocuğum okula gitmeden bana anlattı. Ancak inanmadım ve şikayetçi olmadım. Oğlumun babasına karşı sinirli olduğunu düşündüğüm için şikayetçi olmadım” dedi. Oğlunun daha sonra gerçeği ağlayarak anlattığını belirten Saraç, şikayetçi olmadığını vurguladı.

Sanık Ender Saraç’ın Savunması

Sanık Ender Saraç, suçlamaları reddederek, şiddet uygulamadığını ve suçsuz olduğunu belirtti. Kameralarla evin her anının kayıt altında olduğunu söyleyen Saraç, hayatını geri istediğini ve beraat etmek istediğini ifade etti.

Aile Bakanlığı Avukatının Talebi ve Mahkeme Kararı

Aile Bakanlığı avukatı, annenin şikayetçi olmaması nedeniyle mağdur çocuğa temsil kayyımı atanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, 15 yaşından küçük olan çocuğa temsil kayyımı atanması için sulh hukuk mahkemesine müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

İddianame ve Suçlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, mağdur çocuk M.S’nin babasından cinsel istismara uğradığı iddiaları yer aldı. Ender Saraç’a “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir