Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. İzmir’de SMA Hastalığıyla Mücadele Eden Berfin Ada Fırat İçin Bağış Kampanyası Devam Ediyor

İzmir’de SMA Hastalığıyla Mücadele Eden Berfin Ada Fırat İçin Bağış Kampanyası Devam Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Malatya’da Başlayan Hikaye

Malatya’da 27 Nisan 2022’de dünyaya gelen Berfin Ada Fırat’a 18 Kasım 2022’de SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Depremlerle Sarsılan Aile

Berfin Ada Fırat’a SMA Tip 1 teşhisi konulduktan 3 ay sonra 6 Şubat depremleriyle yıkılan aile, eşyalarını, evlerini ve kızlarının kumbaralarını enkazın altında bırakıp İzmir’e yerleşti.

Bağış Kampanyası ve Ailenin Çabaları

Helin Fırat evde kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medyada yayınlar yaparken, baba Cem Fırat il il dolaşıp zarf dağıtıyor, stant açıyor. Aile, bağış kampanyasını tamamlamak için dört koldan çalışıyor.

Berfin Ada’nın Durumu

Berfin Ada beş kez yoğun bakımda kaldı, kasları zayıfladı, fizik tedavi görüyor, ancak nefes almakta zorlanıyor. 23 aydır SMA hastalığıyla mücadele ediyor.

Bağış Kampanyasının Durumu

Kampanya yüzde 64’e ulaştı. Berfin Ada’nın doğum gününe 28 gün kaldı ve aile, kampanyanın tamamlanmasıyla çifte mutluluk yaşamayı umuyor.

Baba Cem Fırat’ın Çabaları

Bingöl’e giden Cem Fırat, sırasıyla Diyarbakır ve Van’ı dolaşacak. Her kuruşun kızları için değerli olduğunu düşünüyor ve kampanyayı desteklemek için çaba harcıyor.

Son Durum

Aile, Berfin Ada’nın hayata tutunabilmesi için bağış kampanyasının başarılı olması için yardım bekliyor. Herkesin desteğiyle kampanyayı başarıyla tamamlamayı umuyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir