Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Almanya’daki Üniversite Gençlerin Vücut Kokularını İnceliyor

Almanya’daki Üniversite Gençlerin Vücut Kokularını İnceliyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Ergenlik Sonrası Gençlerin Ter Örneklerinde İlginç Bulgular

Almanya’daki Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden araştırmacılar, ergenlik sonrası gençlerden toplanan ter örneklerinde ilginç bulgular ortaya çıkardı. Gençlerin terinde idrar, peynir ve keçi notalarının bulunduğunu kaydeden ekip, bu konuyu detaylı bir şekilde inceledi.

18 Gencin Kıyafetlerinin Koltuk Altı İnceleniyor

Ekip, Almanya’nın Dresden kentinden seçilen 14-18 yaş arası 18 gencin bir gece boyunca giydiği kıyafetlerin koltuk altlarını inceledi. Numuneler, “araçsal tespit” ve koklama testi yoluyla karşılaştırmalı olarak analiz edildi. Katılımcılardan kokulu hijyen ürünleri ve deterjan ile soğan, sarımsak, pırasa, kuşkonmaz, lahana gibi yiyeceklerden uzak durmaları istendi.

Gençlerin Vücut Kokusundaki Farklılıkların Sosyal İletişime Etkisi

Altı kadın araştırmacıdan oluşan ekip, yaptıkları çalışmayla ilgili olarak, gençlerin vücut kokularındaki farklılıkları ve bunların sosyal iletişime nasıl katkıda bulunduğunu araştırdıklarını belirtti. Araştırmacılar, gençlerde bulunan ancak bebeklerde bulunmayan benzersiz bileşiklerin, ergenliğe kadar aktif olmayan ter bezleri tarafından üretildiğini açıkladı.

Ebeveynlerin Gençlerin Kokusunu Tanımasını Zorlaştırabilir

Bilim insanlarının değerlendirmesine göre, gençlerin kokusu, ebeveynlerin onları tanımasını zorlaştırabilir ve hatta çocuk daha bağımsız hale geldikçe bir tür uzaklaşma biçimi olabilecek tiksinmeye neden olabilir. Bu çalışma, gençlerin vücut kokularının sosyal ilişkilere etkisini anlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir