Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Göztepe ve Altay Derbisinde Yaşanan Olaylar

Göztepe ve Altay Derbisinde Yaşanan Olaylar

Haberler Z Haberler Z -
0

Alt Başlık: Tribün Olayları

Spor Toto 1. Lig ekipleri Göztepe ve Altay arasında 27 Kasım 2022 tarihinde oynanan derbi maçta, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği sonucu Göztepe taraftarı Mehmet Çakır yaralandı. Aynı olayda Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldırdı. Bu olaylar nedeniyle maç tatil edildi.

Alt Başlık: Tutuklamalar ve Hapis Cezaları

Olaylar sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Altay tribünlerinden Furkan Ersanlı ile birlikte birçok kişi tutuklandı. Kaleci Ozan Evrim Özenç’e saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise her iki takımı da hükmen mağlup ilan etti.

Alt Başlık: Yargılama Süreci

İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Furkan Ersanlı’ya ‘silahla kasten yaralama’ suçundan ceza verildi. Diğer sanıkların da ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘müsabaka düzenini bozma’ suçlarından cezalandırılması istendi. Mahkeme, 10 sanık hakkında beraat kararı verirken, diğer sanıklara hapis cezaları verildi ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir