Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Süper Lig’deki bazı müsabakalarda meydana gelen olaylar sebebiyle 5 Süper Lig ekibine maddi yaptırımlar uyguladı.
Yapılan Ceza ve Yaptırımlar
Beşiktaş: Beşiktaş, çeşitli ihlaller sonucu 620 bin lira para cezasına çarptırıldı. Başakşehir maçında taraftarların olumsuz davranışları nedeniyle ceza aldı.
Trabzonspor: Trabzonspor’a 492 bin lira ceza verildi. Konyaspor maçındaki çirkin tezahüratlar ve sezon boyunca tekrarlanan eylemler cezanın sebebi oldu.
Konyaspor: Tümosan Konyaspor 293 bin lira ceza aldı.
Fenerbahçe: Fenerbahçe, Adana Demirspor maçındaki spor etiğine aykırı tutumları nedeniyle 160 bin lira para cezası ile cezalandırıldı.
Antalyaspor: Bitexen Antalyaspor ise 112 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ankaragücü maçındaki taraftar kaynaklı saha olayları cezanın sebebi oldu.
Diğer Cezalar
Adanaspor oyuncusu Check Oumar Diakite’ye iki maçlık oynama yasağı, Eyüpspor teknik sorumlusu Uğur Uçar’a 15 gün görevden men cezası, Kocaelispor’a bir maç seyircisiz oynama ve 152 bin lira, Göztepe’ye 177 bin lira ve Altay’a ise 56 bin lira para cezası uygulandı.
Bu yaptırımlar, kulüplerin ve bireylerin spor etiğine uygun davranmaları ve saha içi olaylardan kaçınmaları gerekliliğini bir kez daha vurgulamaktadır.