Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. HAVELSAN Tarafından Geliştirilen CN-235 Uçuş Simülatörü Türk Hava Kuvvetleri’nde

HAVELSAN Tarafından Geliştirilen CN-235 Uçuş Simülatörü Türk Hava Kuvvetleri’nde

Haberler Z Haberler Z -
0

Türkiye ve Güney Kore’de Sadece İki Ülkede Bulunan Simülatör

HAVELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve 24 Kasım 2006’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan CN-235 uçuş simülatörü, dünyada sadece Türkiye ve Güney Kore olmak üzere iki ülkede bulunmaktadır. Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanlığı tarafından kullanılan bu simülatör, CASA CN-235 tipi kargo uçağının birebir özelliklerini kullanıcı deneyimine sunmaktadır.

Gerçekçi Uçuş Deneyimi ve Eğitim Olanakları

Simülatör, içerisine yüklenen gerçek 3 boyutlu harita sayesinde ülke semalarında uçuş hissiyatı verirken, özel sistemleri sayesinde uçağın gerçekte yapabileceği manevraları aynı şekilde yansıtmaktadır. CN-235 uçağı simülatörü, pilotların uçuş öncesinde eğitimlerini gerçekleştirerek yakıt sarfiyatına sebep olmadan uçuşa hazır hale getirmektedir.

Eğitim Seviyesini Artıran Simülasyon Sistemi

Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanı Hava Pilot Albay Kemal Yıldırım, simülatörün hem gerçek uçakta yapılamayan emergency durumlarını işlediğini hem de normal usulleri simülatör ortamında uçarak eğitim seviyesini artırdığını belirtti. CN-235 tam uçuş simülatörü sayesinde normal eğitimleri yüzde 50 oranında azalttıklarını ve Hava Kuvvetlerine büyük kazanımlar sağladıklarını vurguladı.

Uluslararası Simülasyon Eğitimleri

Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanlığı’nda 17 kişilik bir ekip görev yapmakta olup, günde 12 saat uçuş gerçekleştirmektedir. Ayrıca, 8 farklı ülkeye de simülasyon eğitimi verilmektedir. Eğitimlerde her hava şartında, mevcut harbe hazırlık eğitimleri bu simülatör ile sürdürülmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir