Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail Güçleri Gazze’yi Vurmayı Sürdürüyor: On Binlerce Ölü ve Yaralı

İsrail Güçleri Gazze’yi Vurmayı Sürdürüyor: On Binlerce Ölü ve Yaralı

Haberler Z Haberler Z -
0

İsrail’in Saldırıları Sonucunda Binlerce Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten beri devam eden saldırıları sonucunda, on binlerce ton bomba atılarak 33 binden fazla Filistinli öldü ve 75 binden fazlası yaralandı. Saldırılar sırasında hastane, okul, cami, kilise ve tarihi-kültürel yapılar dahil olmak üzere birçok sivil yerleşim yeri yıkıldı.

UNRWA: Gazze’deki Evlerin Yüzde 62’si Zarar Gördü veya Yok Edildi

UNRWA’nın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Devam eden savaş Gazze’deki evlerin yaklaşık yüzde 62’sine zarar verdi veya yok etti.” ifadelerine yer verildi. İsrail’in sivil yerleşim yerleri ve altyapının yanı sıra evleri de hedef aldığı belirtilerek, Gazze’de yerinden edilmiş ailelerin sığındığı BM binaları dahil olmak üzere kritik altyapıların da hedef alındığı vurgulandı.

En Az 14 Bin 500 Çocuk Öldü, 75 Bin 668 Kişi Yaralandı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere toplamda 33 bin 37 Filistinli hayatını kaybetti, 75 bin 668 kişi ise yaralandı. Nüfusun yüzde 75’inden fazlasının yerinden edildiği belirtilerek, savaşın ne zaman son bulacağı ise merak konusu olarak kalmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir