Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail Ordusu, Batı Şeria’da Filistinlilere Yönelik Baskınlar Düzenledi

İsrail Ordusu, Batı Şeria’da Filistinlilere Yönelik Baskınlar Düzenledi

Haberler Z Haberler Z -
0

İsrail Askerleri Filistinliyi Yaraladı ve Çok Sayıda Kişiyi Gözaltına Aldı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da birçok kente düzenlediği baskınlarda bir Filistinliyi yaraladı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri Cenin yakınlarındaki Kubatiye ve eş-Şuheda beldelerine baskın düzenledi.

Filistinlilerin Evlerine Zorla Girdiler ve Arama Yaptılar

İsrail askerleri, baskınlar sırasında Filistinlilerin evlerine zorla girdi ve arama yaptı. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede çıktığı, en az 3 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi. İsrail askerlerinin gerçek mermi kullandığı baskında, karnından yaralanan bir Filistinlinin Cenin Devlet Hastanesine kaldırıldığı aktarıldı.

Diğer Kentlerde de Baskınlar Gerçekleştirildi

İsrail güçleri, Kalkilya ve diğer kentlere de baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Kefr Seba Mahallesine yapılan baskında ise keskin nişancılar tarafından bir Filistinlinin hedef alındığı belirtildi. Eriha, Ramallah ve el Halil kentlerinde de benzer baskınlar gerçekleşti.

Artan Saldırılar ve Gözaltılar

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artmaktadır. 7 Ekim’den bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 497 Filistinli hayatını kaybetmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir