Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Genelge Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Mevsimlik Tarım İşçilerine Yönelik Genelge Yayımlandı

Haberler Z Haberler Z -
0

Tarım İşçilerinin Çalışma Koşullarına Yönelik Düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı “Mevsimlik Tarım İşçileriyle ilgili 2024/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge, tarım işçilerinin ve ailelerinin yaşadığı sorunların giderilmesine yönelik 13 maddeyi içeriyor.

Geçici Yerleşim Alanları Oluşturulacak

Valilikler, tarım işçilerinin çalışma yoğunluğu olan bölgelerde, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, güvenli, ekonomik ve estetik geçici yerleşim alanları oluşturacak. Bu alanlar, işçilerin gereksinimlerini karşılayacak şekilde planlanacak.

Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Artırılacak

İl sağlık müdürlükleri tarafından mevsimlik tarım işçilerinin sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılacak. Ayrıca, İl milli eğitim müdürlükleri, çocuklar için eğitim merkezleri oluşturacak ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.

İş Güvenliği ve Eğitim Faaliyetleri Desteklenecek

Çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri, işverenlerin mevsimlik tarım işçilerini istihdam etmelerine yönelik teşvik edici faaliyetler gerçekleştirecek. Ayrıca, iş koşullarının iyileştirilmesi ve işçilerin sosyal güvenliklerinin sağlanması için gerekli bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir