Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Yunanistan İsrail’den İlham Alarak Hava Savunma Sistemini Güçlendirmeyi Planlıyor

Yunanistan İsrail’den İlham Alarak Hava Savunma Sistemini Güçlendirmeyi Planlıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Yunanistan’ın Hava Savunma Sistemini Güçlendirmesi

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin İsrail’deki Demir Kubbe’ye benzer bir hava savunma sistemi kurmayı planladığını açıkladı. Dendias, İsrail’in İran’dan gelen İHA ve füze saldırılarına karşı başarılı bir şekilde kullandığı Demir Kubbe’yi örnek aldıklarını belirterek, “Uktauna’daki savaşı inceleyerek bir hava savunma sistemi geliştirmemizin zorunlu olduğuna karar verdik” dedi.

Türkiye ve İHA’lar Konusundaki Değerlendirmeler

Dendias, Türkiye’nin İHA’lar konusunda büyük ilerleme kaydettiğini ifade ederek, “Türkiye insansız hava araçlarında kendi üretimini yapmakta ciddi bir fırsat yakaladı. Biz bunu yeterince erken görmedik. Belki de erken gördük, bu konuda ilerleme kaydetmiş birçok küçük işletme var ama inovasyon sistemimizin bütünü böyle değil” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Deniz Parkı Krizi ve Türkiye ile İlişkiler

Dendias, Yunanistan’ın Ege’de “deniz parkı” ilan etme planına Türkiye’nin verdiği tepkiyi yorumlarken, Türkiye’nin tepkisinin kabul edilemez olduğunu belirterek espriyle, “Yakında neredeyse, Antipaksos’ta balık tutacağım zaman Türk Büyükelçisi’ni arayıp 6 milin ötesinde balık tutup tutamayacağımı soracağım” dedi. Deniz parkı planının doğayı korumaya yönelik bir inisiyatif olduğunu savundu.

Dendias, Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, günlük basit meselelerin çözümünün büyük gerginlikleri önlemede faydalı olacağını belirtti. Türkiye’nin Ege sorunlarına ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak ise Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Yunanistan’ın çevre ile ilgili hususları istismar ettiği ve Ege sorunlarını kendi gündemine aldığı ifade edilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir