Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Gösterileri Devam Ediyor

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Gösterileri Devam Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Öğrenciler Kampüslerde Çadırlarda Toplandı

ABD genelinde birçok farklı eyalet ve üniversitede öğrencilerin Filistin’e destek gösterileri hafta sonunda da devam etti. Öğrenciler, üniversite kampüslerinde açık alanda kurdukları çadırlarda toplanarak desteklerini gösterdi. Ancak, yetkililer, gösterilerin yaklaşan mezuniyet törenlerine gölge düşürmesinden endişe ediyor.

Aktiviteler ve Endişeler

Gösterilere katılan öğrenciler, ABD’nin İsrail’e maddi desteği kesmesi çağrılarını yinelerken, ABD’den dünya genelinde yapılan gösterilerde 900’ü aşkın gözaltı yaşandığı belirtildi. Öğrencilerin yanı sıra üniversite yönetimleri de gösterilerin derslerde yaşanan aksaklıkları gidermesini talep ediyor. Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde ise İsrail ve Filistin destekçileri karşı karşıya geldi ancak olayların büyümeden kontrol altına alındığı belirtildi.

Üniversitelerde Yaşanan Gelişmeler

ABD’deki kampüs gösterilerinin başladığı New York’taki Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler ile yönetim arasında görüşmeler başladı. Ayrıca, Güney California Üniversitesi’nde (USC) Filistin destekçisi öğrencilerin kampüse geri dönmesiyle yaşanan olaylar sona erdi. Ancak, California Politeknik Eyalet Üniversitesi’nde öğrencilerin neden olduğu zararlar sebebiyle zorunlu kapatma kararı alındı.

Siyasi ve Hukuki Gelişmeler

Öğrencilere ceza verilmeye devam ederken, akademisyenler de sembolik güvensizlik oylamaları düzenledi. ABD yönetiminden ve siyasetçilerden gelen açıklamalar ise barışçıl gösterilerin önemine vurgu yaparken, antisemitizm konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Öğrencilerin, Gazze’deki duruma dikkat çekmek için başlattığı eylemler, dünyanın dört bir yanındaki öğrencileri de harekete geçirdi ve benzer gösterilerin düzenlenmesine ilham kaynağı oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir