Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. MEB Müfredat Değişikliği Hakkında Bakan Tekin’den Açıklamalar

MEB Müfredat Değişikliği Hakkında Bakan Tekin’den Açıklamalar

Haberler Z Haberler Z -
0

ÖSYM Sorularında Değişiklik ve Öğretmen Katılımı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV’de yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, üniversite sınavındaki soruların tamamının müfredattan çıkacağını ve öğretmenlerin soru hazırlama ekibine dahil edilmesini istediklerini belirtti. ÖSYM Başkanı da bu öneriyi kabul etti.

Öğrencilerin Eğitimine Destek

Bakan Tekin, öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, ilave eğitim ihtiyacı durumunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvurmalarını tavsiye etti. Amacın çocukların ilave eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Özel Yayınevlerine İlişkin Açıklamalar

Bakan Tekin, kitap yazımı konusunda özel yayınevlerinden talepte bulunulmadığını söyleyerek, programın son halini aldıktan sonra herkesin uygun kitap yazabileceğini ve onay sürecinin başlatılacağını açıkladı.

LGS ve Öğretmen Atamaları

Bakan Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tarihinde değişiklik olmayacağını, merkezi sınavın 2 Haziran’da yapılacağını duyurdu. Ayrıca öğretmen seçiminde mülakatın önemine vurgu yaparak, en iyi adayların belirlenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir