Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Uzmanlardan: Soğuk Algınlığı ile Saman Nezlesi Arasındaki Farklar

Uzmanlardan: Soğuk Algınlığı ile Saman Nezlesi Arasındaki Farklar

Haberler Z Haberler Z -
0

Uzmanlara Göre Soğuk Algınlığı ve Saman Nezlesi Karıştırılıyor

Uzmanlara göre, toplumda sıklıkla karıştırılan soğuk algınlığı ve saman nezlesi arasındaki farklar konusunda bilgi veriliyor. Soğuk algınlığı, enfekte bir kişiden diğerine yayılan virüslerle oluşurken, saman nezlesi bulaşıcı değildir ve polenlere karşı alerjik bir reaksiyondur.

Saman Nezlesi Belirtileri ve Polen Sezonu

Eczacı Claire Nevinson’a göre, saman nezlesi belirtileri genellikle polen sezonunda ortaya çıkar. Ağaç polenleri mart sonu ile mayıs ortası arasında yüksekken, çimen ve yabani ot polenleri mayıs ortası ile eylül ortası arasında en yüksek seviyededir. Semptomları yaşama olasılığı polen sayısının yüksek olduğu dönemlerde artar.

Belirtilerin Zamanlaması ve Farklılıklar

Belirtilerin zamanlaması, saman nezlesi ve soğuk algınlığını ayırt etmede önemli bir faktördür. Nevinson’a göre, soğuk algınlığı genellikle hapşırma, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir. Saman nezlesi ise ateş yapmaz ve genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterir.

Tedavi Yöntemleri

Soğuk algınlığının tedavisi olmadığı için semptomların yönetimi önemlidir. Dinlenme, bol sıvı tüketme ve semptomları hafifletmeye yönelik ilaçlar önerilir. Saman nezlesinde ise polenlerden uzak durmak önemlidir. Burun spreyleri, tabletler gibi çeşitli ürünlerle semptomları hafifletebilir ve eczacınızdan destek alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir