Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. YÖK Üstün Başarı Ödülleri Başvuru Süreci Başladı

YÖK Üstün Başarı Ödülleri Başvuru Süreci Başladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Yükseköğretim Kurulunca Verilen Ödüller İçin Başvurular Alınıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017 yılından beri verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri için bu yılki başvuru süreci başladı. Ödüller, bireysel, kurumsal, özel alan ve özel olmak üzere dört ana başlık altında toplamda 12 farklı kategoride verilecek.

Yılın Doktora Tezi Ödülü

Bireysel Ödüller başlığı altında Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere dört ayrı kategoride Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Bu ödüller için bir önceki yıl içerisinde tamamlanmış doktora tezleri başvuru yapabilecek.

Kurumsal Ödüller

Kurumsal Ödüller kategorisinde Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İşbirliği, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş farklı kategori bulunuyor. Bu ödüller için başvurular yükseköğretim kurumları tarafından yapılacak.

Özel Alan Ödülleri

Özel Alan Ödülleri, Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü kategorilerinde verilecek. Bu kategorideki başvurular, çalışmanın sahibi öğretim elemanları tarafından yapılacak.

Özel Ödül

Özel Ödül ise İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü olarak eğitim ve bilime önemli katkılarda bulunan bilim insanlarına verilecek. Bu ödül için başvuru kabul edilmeyecek.

Başvuru şartları ve detaylı bilgiler için http://odul.yok.gov.tr adresine başvurulabilir. Başvurular 13 Mayıs Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir