Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. ABD Başkanı Joe Biden, Öğrenci Borçlarıyla İlgili Yeni Adım Attı

ABD Başkanı Joe Biden, Öğrenci Borçlarıyla İlgili Yeni Adım Attı

Haberler Z Haberler Z -
0

Biden Yönetimi Öğrenci Kredi Borçlarını Silmeye Devam Ediyor

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde öğrenci borçlarıyla ilgili bir adım daha attı. Biden, üniversite maliyetlerini azaltmayı vaat ederek, 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu daha siliyor. Bu adımla 277 bin ABD’li öğrencinin kredi borcu Eğitim Bakanlığı’nın federal programlarında yapılan değişikliklerle silinecek.

SAVE Programı Kapsamında 3,6 Milyar Dolarlık Kredi Silinecek

ABD Eğitim Bakanı Miguel Cardona, SAVE programı çerçevesinde 207 bin kişinin 3,6 milyar dolarlık öğrenci kredisinin silineceğini açıkladı. Bu kapsamda, 4 bin 600 kamu çalışanının da kredi borçları iptal edilecek. Biden yönetimi, 4 yıllık başkanlık döneminde, 4 milyon kişinin 153 milyar dolarlık kredi borcunu aşamalı olarak affetti.

Yeni Plan 25 Milyondan Fazla ABD’linin Borçlarını Silmeyi Öngörüyor

Biden, öğrenci borçlarıyla ilgili kademeli düzenlemelerle ilerlemek zorunda kaldıktan sonra Wisconsin’de yaptığı konuşmada daha geniş kapsamlı bir plan hazırlığının duyurmuştu. Bu plan, 25 milyondan fazla ABD’linin borçlarının bir kısmının ya da tamamının silinmesini öngörüyor. ABD’de öğrenci kredi borçları toplamda 1,8 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir