Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Almanya’da İflas Başvurularında Yüzde 28,5 Artış

Almanya’da İflas Başvurularında Yüzde 28,5 Artış

Haberler Z Haberler Z -
0

Destatis tarafından Açıklanan İflas Verileri

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), nisan ayına ilişkin iflas başvurusu verilerini açıkladı. Buna göre, nisan ayında iflas başvuruları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 28,5 yükseldi. Mart ayında ise bu artış oranı yüzde 12,3 olarak gerçekleşmişti.

İflaslar Mahkeme Kararından Sonra İstatistiklere Dahil Ediliyor

Destatis’in açıklamasında, iflasların mahkemelerin ilk kararından sonra istatistiklere dahil olduğuna vurgu yapılarak, “İflaslarda Haziran 2023’ten beri, yıllık bazda çift haneli büyüme oranları gözlemlendi” ifadesine yer verildi.

Şubat Ayında İflas Eden Şirketlerin Durumu

Almanya’da şubat ayına ilişkin nihai veriler de açıklandı. Buna göre, şubatta iflas eden işletme sayısı, Şubat 2023’e göre yüzde 31,1 artarak 1785’e yükseldi. İflas eden şirketler toplamda 4,1 milyar Euro borç bıraktı.

En Çok İflas Taşımacılık ve Depolama Sektöründe

Şubat 2024’te en çok iflas, her 10 bin şirkette 9 vaka ile taşımacılık ve depolama sektöründe görüldü. Bunu her 10 bin şirkette 8 vaka ile imalat ve inşaat sektörü takip etti.

Ekonomik Durum ve Büyüme Beklentileri

Almanya ekonomisi geçen yıl yaşanan olumsuzluklarla mücadele etti. Yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış, düşen yatırımlar ve zayıf dış talep nedeniyle yüzde 0,3 daralma yaşandı. Ancak 2024 yılı için yüzde 0,3 büyüme beklentisi revize edilerek açıklandı. Alman hükümeti, ekonomide hafif bir iyileşme işareti görüldüğünü belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir