Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanı Yılbaşı Öncesi Gıda Denetim Rakamlarını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Yılbaşı Öncesi Gıda Denetim Rakamlarını Açıkladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Bakan Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarını Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarını ziyaret etti ve yılbaşı öncesi gıda denetim rakamlarına dair basın açıklaması düzenledi.

Gıda Denetimlerinde Tutum Net

Bakan Yumaklı’nın yaptığı açıklamalara göre, gıda denetimleri konusunda tutumları net. Halk sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını belirtti. Yıl boyu süren program kapsamında yapılan denetimlerin yanı sıra, sektörel bazda eş zamanlı denetimler de gerçekleştirildi.

Yapılan Denetimlerin Sonuçları

Bu yıl gerçekleştirilen denetimlerde toplam yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yapıldı. 17 bin 652 adet uygunsuz işlem tespit edildi ve 535 milyon lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yılbaşı Öncesi Eş Zamanlı Denetim Programı

Bakan Yumaklı, basın açıklamasında yeni bir eş zamanlı denetim programının başladığını duyurdu. Yılbaşı öncesi çok alışveriş yapılan ve çok tüketilen ürünlere odaklanacaklarını belirtti. Kuruyemiş, unlu mamüller, beyaz et ve içeceklerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerini denetleyeceklerini vurguladı. Bu denetimlerle halk sağlığını korumayı amaçladıklarını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir