Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Yaren Leylek ve Eşinin Muhteşem Hikayesi

Yaren Leylek ve Eşinin Muhteşem Hikayesi

Haberler Z Haberler Z -
0

Bursa’nın Eskikarağaç Köyü’nde Yaren Leylek ve Adem Yılmaz

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikarağaç köyünde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek arasındaki dostluk, milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüştü.

Yaren ve Nazlı Leylek Çifti

Geçen 12 yılda her göç zamanı geldiği köyde Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu yıl da geldi ve beklenen görüntüleri verdi. Yaren’den 7 gün sonra eşi Nazlı da Eskikaraağaç’a geldi.

Yavru Leyleklerin Doğumu

Yaren leylek ve eşinin beslenmesini balıkçı Adem Yılmaz’ın tuttuğu balıklarla sağladığı biliniyor. Bu yıl Yaren ve Nazlı’nın 4 yumurtası oldu ve Alper Tüydeş bu anları sosyal medyada duyurdu.

Yaren ve eşi Nazlı’nın yuvadan canlı kaydedilen görüntülerinde, sabah saatlerinde 4 sağlıklı yavrunun yumurtalardan çıktığı görüldü. Yavru leylekleri soğuktan ve yağmurdan korumak için çaba sarf eden Yaren ve Nazlı, büyük bir mücadele veriyor.

Canlı Yayınla İzlenebilir

Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi amacıyla www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir