Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Kanadalı Bilim İnsanları: Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Kullanımı ile Zihinsel Sağlık Sorunları Arasında Bağlantı Bulundu

Kanadalı Bilim İnsanları: Akıllı Telefon ve Sosyal Medya Kullanımı ile Zihinsel Sağlık Sorunları Arasında Bağlantı Bulundu

Haberler Z Haberler Z -
0

Ergenlik Döneminde Teknoloji Kullanımının Zihinsel Sağlık Üzerindeki Etkisi İncelendi

Kanadalı bilim insanları, ergenlik dönemindeki akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının, kişi 23 yaşına geldiğinde paranoya, sanrılar, halüsinasyonlar ve “tuhaf fikirler” ile bağlantılı olduğunu belirledi.

Çocukların Teknolojiye Bağımlılığı ve Zihinsel Sağlık İlişkisi Değerlendirildi

Araştırmacılar, sorunun aslında teknolojinin kendisinden değil, çocuğun zaten akıl hastalığına karşı savunmasız olmasından kaynaklanabileceğini vurgulayarak, yüksek medya kullanımı ve zihinsel sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi ele aldı.

Çalışma Sonuçları ve Uyarılar

JAMA Psikiyatri dergisinde yayınlanan araştırmada, medya kullanımı ile zihinsel sağlık sorunları arasındaki ilişkinin yanı sıra risk faktörleri ve ebeveyn-çocuk ilişkisi gibi etmenlerin de rol oynadığı belirtildi.

Araştırmacılar, bağımlı gençleri aniden ekran başında kalma sürelerinden mahrum bırakmanın daha zararlı olabileceği konusunda uyarırken, teknolojiyi suçlamadan önce psikotik deneyimler yaşayan gençlerin neden bağımlı hale geldiğinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Uzman Görüşleri ve Sonuç

Oxford Üniversitesi’nden Dr. Simona Skripkauskaite, ergenlik döneminde yüksek dijital teknoloji kullanımının, ileriki zihinsel sağlık sorunlarının nedeni olmaktan ziyade erken bir işaret olabileceğini belirtti. Uzmanlar, dijital teknolojiyi tüm çağdaş sorunların temel nedeni olarak görmek yerine bireysel koşulları da değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir