Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Göz Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Kullanımı Hayati Önem Taşıyor

Göz Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Kullanımı Hayati Önem Taşıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Gözlerinizi UV Işınlardan Koruyun

Gözleriniz, zararlı UV ışınlarına karşı cildinize göre on kat daha duyarlıdır. Bu nedenle güneş gözlüğü kullanmak, göz sağlığınızı korumak için hayati önem taşır. İngiltere merkezli göz doktoru Dr. Susan Sarangapani, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğünü her zaman kullanmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Ultraviyole Işınlardan Koruyun

Dr. Sarangapani, her sabah yüzüne, kollarına ve ellerine 50 SPF güneş kremi sürdükten sonra güneş gözlüğünü takmayı alışkanlık haline getirmiştir. Bu sayede UV ışınlarına karşı cildini ve gözlerini koruyarak gelecekte oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmeyi hedeflemektedir.

Her Mevsim Güneş Gözlüğü Kullanımı

Uzmanlar, güneş gözlüğü kullanımının sadece yaz aylarında değil, kışın da gerekliliğine vurgu yapmaktadır. Çünkü UV ışınları her mevsim etkisini sürdürür ve göz sağlığınızı riske atabilir.

Göz Sağlığı İçin Bilinçli Olun

Dr. Sarangapani, gözlerin güneşin zararlı etkilerine karşı deriden daha hassas olduğunu belirtmektedir. UV ışınlarına maruz kalmak, göz kapağı derisi ve göz küresinde kanser riskini artırabilir ve ciddi göz hastalıklarına yol açabilir.

Avustralya ve ABD’de yapılan araştırmalar, UV ışınlarına maruz kalmanın katarakt, pterjium ve cilt kanseri gelişimiyle ilişkili olduğunu göstermektedir. Bu nedenle güneş gözlüğü kullanarak göz sağlığınızı koruyabilir ve uzun vadede oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir