Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Galatasaray’ın Şampiyonluk Yolculuğu

Galatasaray’ın Şampiyonluk Yolculuğu

Haberler Z Haberler Z -
0

Galatasaray ve Fenerbahçe Arasındaki Rekabet

Türk futbolunda eşi benzeri görülmemiş bir yarışa giren Galatasaray ve Fenerbahçe arasında şampiyonluk mücadelesinde öne çıkan takım, sarı-kırmızılılar oldu. Aslan, son 3 haftaya Kanarya’nın 6 puan önünde girerken büyük bir avantaj elde etti.

Hücumdaki Üstünlük

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin puan, averaj ve oyun ola rak önünde olan Galatasaray, ikinci devrede hücum hattında gösterdiği performansla dikkat çekti. İlk devrede Aslan’ın hücum oyuncuları 43 kez skor katkısı yaparken, ikinci devrede bu rakam 59’a yükseldi.

Net Gol Fırsatlarında Lider

Ligde bu sezon en fazla net gol fırsatı kaçıran futbolcular arasında Galatasaray’ın Bosnalı forveti Edin Dzeko, 26 kaçırılan fırsatla ilk sırada yer alıyor. Dzeko’yu 19 kaçırılan fırsatla Mauro Icardi izliyor.

Fenerbahçe’nin Düşüşü

Şampiyonluk yarışındaki avantajını kaybeden Fenerbahçe, bu sezonun ilk yarısını domine ettiği halde ikinci devrede düşüş yaşadı. Saha dışı sıkıntılarla mücadele eden Kanarya, form durumundan ziyade mental anlamda da zorlandı. Teknik heyetin deneyimsizliği ve saha içi dışı konuların etkisiyle Fenerbahçe’nin performansı düştü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir