Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Görev Yapan Engelli Sporcu Gül, Badmintonda Büyük Başarılar Elde Ediyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Görev Yapan Engelli Sporcu Gül, Badmintonda Büyük Başarılar Elde Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Ampute olan Gül, Badmintona Yönlendirildikten Sonra Kendini Geliştirmeye Başladı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan 38 yaşındaki 3 çocuk babası Gül’ün sağ ayağı, 9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu ampute edildi. Beden eğitimi öğretmeni olan bir arkadaşının yönlendirmesiyle 2011’de badminton sporuyla tanışan Gül, çevresindekilerin desteğiyle kendini geliştirmeye başladı.

Gül, Başarılarıyla Hem Ailesinin Hem de Çalışma Arkadaşlarının Gururu Oldu

Gül, hastanede santral görevlisi olarak çalışmaya başladığı süreçte sporu ihmal etmeden azimli çalışmalar yürüttü. Bu çabalarının sonucunda, Hollanda’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale kadar yükseldi ve Türkiye şampiyonalarında 3 kez birinci, 5 kez de ikinci oldu. Son olarak, Aksaray’da düzenlenen Para Badminton Türkiye Şampiyonası’nda tek erkek kategorisinde birincilik elde eden Gül, başarılarıyla hem ailesinin hem de çalışma arkadaşlarının gurur kaynağı oldu.

Gül, 2024 Para Badminton Dünya Şampiyonası’ndan Madalya İle Dönmek İstiyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Spor Salonunda antrenmanlarını sürdüren milli sporcu Gül, gelecek yıl şubatta Tayland’da düzenlenecek 2024 Para Badminton Dünya Şampiyonası’ndan madalya ile dönmek istiyor. Gül, badmintona hobi olarak başladığını ancak şimdi dünya şampiyonluğuna odaklandığını ve uluslararası düzeyde dereceler elde etmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Hastane Başhekimi: “Gül’ün Başarısı Bizi Gururlandırıyor”

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanede görev yapan milli sporcunun başarısının hem Van hem de hastane adına gurur verici olduğunu belirtti. Sarıkaya, Gül’e ulusal müsabakalarda başarılar diledi ve diğer çalışanların da Gül’ün başarısından motive olduğunu ifade etti. Hastane olarak Gül’e her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir