Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Belçika, Filistin Devleti’nin Tanınması ve Gazze İçin Çözüm Arayışında

Belçika, Filistin Devleti’nin Tanınması ve Gazze İçin Çözüm Arayışında

Haberler Z Haberler Z -
0

Lahbib: Gazze İçin Acil Ateşkese İhtiyacımız Var

Belçika hükümetinden Lahbib, Gazze’ye insani yardım indirme operasyonu sırasında “Gazze’de gördüğümüz, insani bir trajedidir” dedi. Lahbib, Gazze’de kesinlikle acil ateşkese ihtiyacımız var ifadesini kullandı.

Filistin Devleti’nin Tanınması ve Çözüm Yolları

Lahbib, Gazze’deki insani durumu ele almanın kalıcı yolunun, iki devletli çözüme varılması olduğunu vurgulayarak, Belçika’daki bölgesel hükümetler arasında Filistin devletinin tanınması konusunda bir anlaşma olduğunu belirtti. Lahbib, “Bu nedenle siyasi müzakereleri yeniden başlatacak bir konferansa, iki devletli çözüme imkan verecek bir barış konferansına ev sahipliği yapmaya hazırım” dedi.

Belçika’nın Gazze ve Filistin Politikası

Belçika, Avrupa Birliği ülkeleri içinde İsrail’in sivillere yönelik saldırıları karşısında dikkat çeken bir tavır sergiliyor. Ülke, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda insani ateşkes talebiyle oylanan kararlara destek verirken, AB liderler zirvelerinde acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunulması talebini gündeme getiriyor. Belçika ayrıca, İsrail’e askeri teçhizat ihracatını ve yasa dışı yerleşimlerin ürünlerinin boykotunu destekliyor.

Belçika’da İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları destekleyen parlamenterler, Avrupa Parlamentosunda sık sık Filistin konusunu gündeme getiriyor. Başbakan Alexander de Croo, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınarken, İsrail’in uluslararası hukuka uyması gerektiğini vurguluyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir