Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Trump’ın Fed’in Bağımsızlığına Darbe Planı Ortaya Çıktı

Trump’ın Fed’in Bağımsızlığına Darbe Planı Ortaya Çıktı

Haberler Z Haberler Z -
0

Trump’ın İkinci Dönem Planında Fed’e Müdahale

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimine hazırlanılırken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geleceğine dair çarpıcı bir planın ortaya çıktığı belirtildi. Başkan adaylarından Donald Trump’ın, seçilmesi halinde ikinci döneminde Fed’in bağımsızlığına darbe yapabileceği iddia edildi.

WSJ Haberinde Bomba İddialar

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal’da yayımlanan habere göre, Trump’a yakın dar bir ekibin 10 sayfalık gizli bir plan taslağı hazırladığı ortaya çıktı. Taslakta, Fed’in faiz kararlarında ABD Başkanı’na danışması, Hazine Bakanlığı’nın Fed’i kontrol etmesi ve ABD Başkanı’nın Fed başkanlarını 4 yıllık yasal süreleri dolmadan görevden alabilmesi öneriliyor.

Trump Hala Karar Aşamasında

Haberde, Trump’ın bu plana ne şekilde yaklaşacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, Fed’e başkanlık yapabilecek olası adaylar hakkında danışmanlarıyla görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Trump, başkanlık döneminde Fed’in kararlarına müdahale edememe konusunda sık sık rahatsızlığını dile getirmişti.

Piyasalar Endişeli

Trump’ın müttefiklerinin Fed’e müdahale planının basına sızması, analistler arasında endişeye yol açtı. Eğer bu plan hayata geçirilirse, tahvil ve döviz piyasalarında sarsıntı olabileceği belirtiliyor. Bazı analistlere göre, piyasa Fed’in bağımsızlığını zedeleyecek adımlara olumsuz tepki verebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir