Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Brezilya Açıklarında Batı Afrika’dan Gelen 9 Göçmenin Cesedi Bulundu

Brezilya Açıklarında Batı Afrika’dan Gelen 9 Göçmenin Cesedi Bulundu

Haberler Z Haberler Z -
0

Amazon Bölgesinde Acı Haber

Brezilya’nın Amazon bölgesi açıklarında, Batı Afrika’dan geldiği sanılan bir teknede 9 göçmenin cesedi bulundu.

İddialara Göre Yolculuk Avrupa’ya Olacaktı

Mali ve Moritanya’dan Avrupa’ya doğru yola çıktığı belirtilen göçmenlerin cesetleri, Para eyaleti açıklarında balıkçılar tarafından bulundu.

Ağır Atlantik Rüzgarları Tehlikeli Yolculuğu Daha da Zorlaştırıyor

12 metre uzunluğundaki teknede 25 yağmurluk ve 27 cep telefonu bulunması, asıl yolcu sayısının çok daha fazla olduğuna işaret ediyor. Tekne, İspanya’nın Kanarya Adaları üzerinden Avrupa Birliği’ne (AB) girmeyi hedefleyen Afrikalı göçmenleri taşıdığı düşünülüyor.

Kayıp Göçmenlerin Defni Törenle Gerçekleştirildi

Ölenler, BM Mülteci Ajansı, Kızıl Haç ve Uluslararası Göç Örgütü gibi kurtarma gruplarının yanı sıra Brezilya polisi, donanması ve sivil savunma teşkilatları tarafından düzenlenen bir törenle defnedildi.

Artan Göçmen Sayıları ve Alınan Önlemler

İspanya İçişleri Bakanlığı’na göre bu yıl Afrika’nın kuzeybatı kıyılarından AB’ye geçmeye çalışan göçmen sayısında yüzde 500’lük bir artış yaşandı. Güçlü Atlantik rüzgarları nedeniyle tehlikeli olan bu yolculuk sırasında yakıtı biten ya da bozulan tekneler rotalarından çıkıp aylarca sürüklenebiliyor.

AB ve Moritanya’dan İşbirliği

İspanyol bakanlığına göre bu yıl şimdiye kadar 14 binden fazla Afrikalı göçmen Kanarya Adaları’na ulaştı. Şubat ayında AB ve Moritanya, insan kaçakçılığını engellemek ve göçmen teknelerini caydırmak amacıyla 210 milyon euro’luk bir anlaşma imzaladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir