Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Konuştu

Haberler Z Haberler Z -
0

Erdoğan, Filistin ve Kudüs’e Destek Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Filistin’e destek çağrısında bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği önemi vurgulayarak, İstanbul’da düzenlenen konferansta bulunan parlamenterlere teşekkür etti.

Filistin ve Kudüs İçin Uluslararası Destek Önemli

Erdoğan konuşmasında, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’nun önemine değinerek, platformun Filistin davasının sesi ve nefesi olduğunu belirtti. Türkiye-Filistin dostluk grubu himayesinde kurulan platformun, 34 ülkeden 157 üye ile başladığını ve bugün 2 bin üyeye ulaştığını söyledi.

İsrail’in Politikalarına Sert Eleştiri

Erdoğan, İsrail’in Kudüs ve Filistin politikalarını sert bir dille eleştirerek, Kudüs’ün mahremine yapılan tacizlerin arttığını ve İsrail’in kadim kimliğini yok etmeye çalıştığını ifade etti. Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları da sert bir dille kınadı.

İsrail ile İlişkilerin Kesilmesi ve Filistin’e Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin ticari anlamda kesildiğini duyurarak, Türkiye’nin Filistin’e verdiği destekten geri adım atmayacağını belirtti. Erdoğan, Gazze’ye yapılan insani yardımların devam edeceğini ve Filistin’in haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir