Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Fransa’dan İsrail’e Sert Tepki: “Filistinlilere Yapılan Hakaret Kabul Edilemez”

Fransa’dan İsrail’e Sert Tepki: “Filistinlilere Yapılan Hakaret Kabul Edilemez”

Haberler Z Haberler Z -
0

Fransa Partisi Milletvekili Portes’ten İsrail Ordusuna Tepki

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) milletvekili Portes, Fransız asıllı İsrailli askerin Filistinli bir esire hakaret ettiği görüntüleri paylaşarak sert bir tepki gösterdi. Portes, “Fransa daha ne kadar zaman Filistin halkını yok etmek için İsrail ordusu suçluları yanında görev alan Fransız-İsraillilere gözünü yumacak? Fransa (Gazze’deki) soykırımın suç ortağıdır.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Fransa Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Tuaillon da Tepkili

Aynı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Fransa Filistin Dayanışma Derneği (AFPS) Başkanı Anne Tuaillon da olaya tepki gösterdi. Tuaillon, bu görüntülerin midesini bulandırdığını belirterek, Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili sessiz kaldığını ifade etti.

İncitici Görüntüler Yankı Uyandırdı

Söz konusu görüntülerde, üniformalı askerlerin bir kamyonun arkasında gözleri kapatılmış kişileri indirerek, diğer bir araca bindirdiği görülüyor. Üzerinde beyaz tulum olan söz konusu grup kamyondan inerken, Fransızca konuşan bir kişinin hakaretine maruz kalıyor.

Bu olay, Fransa’da Filistinli esirlere yapılan muameleye karşı duyarlılığı artırırken, Fransız yetkililerin de konuya ilişkin net bir tavır sergilemesi bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir