Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İngiltere’nin Daily Mail Gazetesi Türkiye’deki Yerel Seçimleri Manşetine Taşıdı

İngiltere’nin Daily Mail Gazetesi Türkiye’deki Yerel Seçimleri Manşetine Taşıdı

Haberler Z Haberler Z -
0

Daily Mail, Türkiye’deki Yerel Seçim Sonuçlarını Manşetlerine Taşıdı

İngiltere’nin popüler bulvar gazetelerinden Daily Mail, normalde magazin haberleri ve ünlülerle ilgili dedikoduları manşetlerine taşıdığı sayfalarında bu kez Türkiye’deki yerel seçim sonuçlarına yer verdi. Gazete, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tekrar kazandıktan sadece bir yıl sonra Erdoğan, iktidardaki partisi yerel seçimlerden en kötü yenilgisini alırken ülkenin bir dönüm noktasında olduğunu kabul etti” başlığını kullanarak gelişmeyi okurlarına duyurdu.

AKP’nin En Ağır Yenilgisine Vurgu Yapıldı

Gazete, 2002 yılından beri iktidarda olan partinin en ağır yenilgiyi aldığını aktarırken, “Seçmenin cevabı netti: İktidar partisi sadece İstanbul ve başkent Ankara’yı muhalefetin elinden almakla kalmadı, aynı zamanda AKP’nin kalesi olarak görülen muhafazakar Anadolu bölgesi de dahil olmak üzere ülkenin diğer büyük şehirlerinde de zemin kaybetti” ifadesine yer verdi.

CHP’nin Zaferi ve Haritanın Yeniden Şekillenmesi

CHP’nin İstanbul ve Ankara’daki zaferlerinin beklenildiği fakat Anadolu’nun geri kalanında Erdoğan karşıtı tutumun yayıldığını ve haritayı yeniden şekillendirdiği hatırlatıldı. Haberde “seküler ulusalcı” Sözcü gazetesinin manşetlerine de yer verilirken yüksek enflasyonun sebep olduğu ekonomik krizin de seçmeni etkilediği belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir