Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsrail, Batı Şeria’da Toprak Gaspını Hızlandırıyor

İsrail, Batı Şeria’da Toprak Gaspını Hızlandırıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

İsrail’in Batı Şeria’daki Toprak Gaspı Artarak Devam Ediyor

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria‘da yasa dışı Yahudi işgal yerleşimlerini genişletmeye devam ediyor. 2023 yılında İsrail’in Batı Şeria’da 50 bin dönümden fazla alana el koyduğu bildirildi. Filistin Merkezi İstatistik Kurumu’nun hazırladığı rapora göre, İsrail’in 2023 yılında Batı Şeria’da el koyduğu Filistin toprakları bir önceki yıla göre 2 kat arttı.

İsrail’in Toprak Gaspı Politikası Devam Ediyor

Raporda, İsrail’in bütün Filistin topraklarına el koyma politikasını sistematik olarak sürdürdüğü vurgulandı. Ayrıca, Batı Şeria’da her 100 Filistinliye karşılık 23 İsrailli işgalci bulunduğu aktarıldı. İsrail 2022 yılında da Batı Şeria’da 26 bin dönüm toprağı gasp etmişti.

İsrail’in Toprak Gaspı Hızlanıyor

2024 yılında da İsrail’in toprak gaspı politikasının hızlanarak devam ettiği belirtildi. Geçen hafta İsrail hükümetindeki aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Batı Şeria’ya ait 8 bin dönüm toprağı “devlet arazisi” ilan ettiklerini açıkladı. Bu toprak gaspının, yasa dışı yerleşim yerlerinin inşası için kullanılabileceği ifade edildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs‘te yaklaşık 700 bin İsrailli işgalci yaşıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir