Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Müfredat Taslağını Paylaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yeni Müfredat Taslağını Paylaşacak

Haberler Z Haberler Z -
0

Yarın Kamuoyuna Sunulacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Yeni müfredat, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyacak.

Çocukların Gelişimine Odaklanılıyor

Bakan Tekin, yeni müfredatın çocukların becerilerini geliştirmeyi ve hayallerini gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtti. Bu felsefe çerçevesinde bilgiye erişmekten ziyade beceri kazandırarak çocukların hayallerini desteklemeyi amaçlıyoruz.

Kamuoyundan Görüş ve Öneri Bekleniyor

Yeni müfredatla ilgili görüş ve önerilerin Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden paylaşılabileceğini de vurgulayan Bakan Tekin, modelin evrensel ve uluslararası örneklerden yararlanarak özgün bir şekilde oluşturulduğunu belirtti.

Uygulama Süreci ve Değerlendirme

Yeni müfredatın uygulanması kademeli olarak gerçekleşecek ve önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren yürürlüğe girecek. Bakan Tekin, müfredatta seyreltme yapıldığını ve ders saatlerinde azalma olmayacağını açıkladı. Öğretmenlere yeni programı nasıl uygulayacakları konusunda hizmet içi eğitim süreci başlatılacak.

Bakan Tekin, okullarda müfredatın uygulanması için yeni alanların ve atölyelerin planlandığını, çocukların teorik bilgileri uygulayabilecekleri platformların oluşturulacağını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir