Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İkinci Geç Başvuruları Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İkinci Geç Başvuruları Başladı

Haberler Z Haberler Z -
0

ÖSYM, Geç Başvuran Adaylardan Yüzde 50 Daha Fazla Ücret Alıyor

Üniversitede okumak isteyen adayların katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvurular bugün başladı. ÖSYM, geç başvuran adaylardan sınav ücretini yüzde 50 daha fazla alıyor. TYT 442.5, AYT 885.5 TL olarak belirlendi. YKS’de sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna girecek adaylar 442,5 TL, TYT’nin yanı sıra Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna girecek adaylar toplam 885 TL; TYT ve AYT’nin yanı sıra Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) oturumuna da katılacak adaylar ise toplam 1327,5 TL ödeyecek.

Ödeme İşlemleri ve Başvuru Süresi

Adaylar başvurularını 28 Mart 2024 tarihine kadar ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet adresinden veya mobil uygulaması üzerinden yapabilecekler. Geç başvurular için son tarih 28 Mart 2024. Sınav ücreti ödemeleri ise kredi kartı/banka kartıyla 28 Mart 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yapılabilir.

YKS Kapsamı ve Uygulama

YKS kapsamında TYT, AYT ve YDT oturumları düzenleniyor. Üniversite adaylarının tümü TYT’ye girmek zorunda. Lisans programlarında okumak isteyenler AYT’ye, dil ile ilgili bölümlere girmek isteyenler ise YDT’ye katılmalı. 2024-YKS 8-9 Haziran’da üç farklı oturumda gerçekleştirilecek ve yeniden başvuru alınmayacak.

Yurt Dışı Uygulaması ve Karar

YÖK, yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrenciler için YKS’ye giriş şartı getirdiği için mağduriyet yaşanmaması için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı. Karar 15 Mart’ta alınmış olup, 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında ikinci geç başvuru yapabilecekler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir